Minden kezdet nehéz

avagy minden új vállalkozás, munka vagy kisérlet kezdeti nehézségekkel jár


Mivel is kezdjem?

Ha valamit meg akarsz tenni, el akarsz érni, azért meg kell küzdened. Minden út, legyen az bármilyen hosszú is, azzal a bizonyos első lépéssel kezdődik. Ezt a legnehezebb megtenni. Ez határozza meg az irányt, a ritmust és gyakran az utitársaid is.

A sorsdöntő lépés megtétele többnyire sok vívódással, képkedéssel, önmarcangolással jár. Az első pozitív jel, ha felismered, be mered vallani magadnak, hogy lépned kell. Nem egyszerű elindulni az ismeretlen felé. Szerencsére ez csak addig tart, amíg el nem jutsz arra a pontra, hogy az új útban az új lehetőségeket, a rád váró kihívásokat látod. Az újdonság ereje hamar úrrá lesz rajtad és azt veszed észre, hogy már az új gondolat, az új cél határozza meg mindennapjaidat. Elkezdesz ábrándozni, álmodozni, majd tervezgetni.


Rózsa

A tervezéssel már jó irányt vettél. Habitusodtól, bátorságodtól függ az mikor jön el az idő, amikor már elég erősnek érzed magad az induláshoz. Néha nincs lehetőséged kivárni a szándékod eljövetelét. Megesik, hogy valami vagy uram bocsá valaki akarva vagy akaratlanul megadja a kezdő lökést. Aztán már nincs megállás, nincs visszaút. Az első lépést követi a többi és Te rendületlenül haladsz a pillanatról pillanatra vonzóbb cél felé.


Ne ijedj meg! Nem akarlak nagy szavakkal untatni. Már is rátérek a virágokra.



Rózsa


Törtem a fejem, hogy mi legyen a blog neve. Nem volt egyszerű olyat találni, ami tükrözi a mondandóm lényegét és még nem happolta el előlem senki. Leginkább a Virágom, virágom név tetszett volna, de sajnos már az is foglalt volt.

Miért is szerettem volna a Virágom, virágomat?
Nagy bánatom, hogy 1986-ban nem lehettem ott nagy kedvencem, a Queen budapesti koncertjén, így nem láthattam, hallhattam élőben a fantasztikus Freddie Mercury-t, amire később már nem is adódott lehetőség. Képernyőn keresztül és sokadik alkalommal nézve is kiráz a hideg, amikor a Tavaszi szél vízet áraszt frenetikus előadását nézem. Beleborzongok, milyen lehetett mindez élőben!

Nosztalgiázzunk egy kicsit!




Ezután nem könnyű bármit is írni. Nem is erőlködöm.

Te olyan szerencsés voltál, hogy nem maradtál le az élőkoncertről?  Írd le, hogy mit éreztél! Milyen élmény volt rendkívüli tehetségű énekessel és többezer honfitársaddal együtt énekelni ezt a szép dalt?


Amszterdami Madame Tussauds-ban találkoztam vele