A majomnak is szép a maga fia - Szeretlek Apa!

avagy a szülői szeretet nem függ attól, hogy milyen a gyermek

 
Legalábbis ez lenne az élet rendje. A napi híreket hallgatva, aztán gyakran meginog az ember. Mélységesen megrendít, amikor arról hallok, hogy felnőtt emberek kilátástalannak hitt helyzetekben ártatlan gyerekeknek veszik el az életét.

Mai bejegyzésem a kórházban fekvő Édesapámnak ajánlom, a kertükben készített fotókkal és az üzenettel, Szeretlek Apa. Pontosabban, SZERETÜNK APA!   

A virágok jó részt az Ő keze munkáját dicsérik. Az Ő gondoskodásának, áldozatos munkájának eredményeként virít a sok szép virág ilyen szépen.
 

Rózsa

Olvastam egy nagyon elgondoltodtató történetet szülő és gyerek viszonyáról. A történet elég megrázó, de sajnos nem egyedi eset mai világunkban.

Szeretlek Apa - Apa és kisfia esete a szeretettel
 
Míg egy férfi új autóját polírozgatta, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára. Haragjában a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem figyelve, hogy egy franciakulccsal üti. A kórházban a gyermek elveszítette az ujját a többszörös törés miatt.
Amikor a gyermek meglátta a kórházba hozzá érkező apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: Apa, mikor fog visszanőni az ujjam? Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Visszament az autójához és többször belerúgott. Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte, majd megfejtette az írást.
A gyermek ezt karcolta az autó oldalára:
„SZERETLEK APA!”


 
Napraforgó

Úgy tűnik mai világunk is hasonlít a napraforgóra. Mindig a fényfelé fordulunk, a csillogót, a ragyogót keressük, elvakít a szépség, a fényesség. Közben pedig megfeledkezünk a lényegről, egymásról.

A fenti történetből csak a Szeretlek Apa a jellemző az épesapám és az én kapcsolatomra. Mi még nem felejtettük el, hogy a tárgyak arra vannak, hogy használjuk őket, az emberek pedig szeretetre teremtettek. Nem pedig fordítva, mint a fenti történetben.

Még egy történet a szeretetről. A görög mitológiában elolvashatjuk az amarillisz virág létrejöttének mondáját. A történet nem éppen egy love sztori, nem túl vidám véget ér. Az eredményét, az amarilliszt viszont hűvös téli estéken is megcsodálhatjuk. 


Amarillisz - Hölgyliliom

Az amarillisz jelentése  virágnyelven: büszkeség, eltökéltség, sugárzó szépség. A legenda szerint Amarylis egy szép, félénk és szemérmes pásztorlányka volt. A lányka mélységesen beleszeretett a szépséges, büszke és erős Alteo-ba. A fiú nem viszonozta érzelmeit, A lányka a Delfoi jósdához fordult tanácsért, hogy megszerezhesse a fiú szerlmét. Megfogadva a hallottakat, 30 éjszakát töltött Alteo ajtaja előtt.  Minden éjjel egy arany nyilat merített szívébe. A harmincadik éj után az ajtaján kilépő Alteót gyönyörű, tűzpiros virágok kápráztatták el, melyek Amarylis véréből keltek életre.

A tűzpiros amarilliszon kívül nagyon sok fajtájú és színű amarilliszel találkozthatunk.
 


Amarilis - Hölgyliliom

Ennek az amarillisznek a  fehérsége az ártatlanságot, tisztaságot jelképezi.



A két történetből  fontos tanulságokat szűrhetünk le. Az odafigyelés, a türelem, a másik szavának meghallgagatása, véleményének elfogadása elengedhetetlen az emberi kapcsolatainkban. Mindig számoljuk el 10-ig mielőtt valamit megteszünk, ne hagyjuk, hogy érzelmeink eluralkodjanak rajtunk. Vvigyázzunk gondolatainkra, mert szavak lesznek belőlük, amikkel megsérthetünk másokat. Óvatossan bánjunk a szavakkal, mert cselekedetek lesznek belőlük, a cselekedeteink könnyen megszokássá válhatnak. A megszokások könnyen szenvedéllyé alakulhatnak át, a szenvedélyek pedig rabsághoz vezethetnek és a végzeteddé válhatnak.

A harag és a szeret nem ismernek határt! Válaszd a szeretetet a harag helyett, meglátod mennyivel több értelmet nyer az életed! Sok sikert kívánok a gyakran nem könnyű feladat megvalósításához.



Ilyen környezetben azért egyszerűbb higgadtnak maradni

Nagyon szeretünk Apa, nagyon várunk haza a kórházból!


Cserépbe vetett napraforgó az erkélyen