Nem lesz abból kovács, kinek... - Sydney 2

avagy gyakorlás nélkül semmit sem lehet elsajátítani

Sikerkovácsok folyt.

Az utazás előtt pár nappal megkaptuk az utazási irodától az uticsomagot, benne az olimpia esményekre szóló jegyeket, összesen hetet. Persze nem egészen azokat, amiket szerettünk volna. Nem kaptunk például úszásra és atlétikára, volt azonban helyette díjugratás és műugrás jegyünk. Aztán volt pl. női kézilabda jegyünk csak éppen nem a magyar csapat mérkőzésére.


Egy hétre elég szép kis kollekció, bár ezekben azok is benne vannak, amiket kint vásároltunk

Mondták, hogy ne aggódjunk, mert majd lesz lehetőség az egymás közti cserékre és még a helyszínen az irodánál is becserélhetők lesznek a jegyek más eseményekre. Ezt hittük is meg nem is. Ugyan ki akarná az  atlétikára szóló jegyét díjugratásra cserélni? Mindenesetre örültünk annak ami volt: vizilabda, vívás, kézilabda, öttusa, birkózás.

Aztán eljött a nagy nap. Rögtön egy kis izgalommal kezdődött. A repülő Bécsből indult. A Stadion Szálló parkolójából indultak a buszok a reptérre. A megbeszélt időben kb. 30-an várakoztunk a parkolóban és vártuk, hogy jöjjenek a buszok, valamint a többi utas. Tudtuk, hogy kb. 4-5 busszal fogunk utazni. Csak nem  jöttek a buszok és a többi utas sem, valamint az utazási irodától sem láttunk ott senkit. Aztán az egyik utastárs körbejárta az épületet. Kiderült, hogy a buszok és a többi utas egy másik parkolóban várakoznak ránk az épület másik oldalán.

Kb, 12 órát repültünk Kuala Lumpulig, ott kb. 3 órát vártunk a reptéren, majd újabb, most kb. 8 órás repülő út következett. A több, mint 24 órás utazás után végre megérkeztünk a szállodába. Az utazás nagyon fárasztó volt, de megérte.

Feledhetetlen érzés kerített hatalmába az olimpiai stadion előtt állva.

A zászló előtte csak magyar sporteseményeken tett jószolgálatot


Mi is bűvölt el annyira Sydney-ben?
Fantasztikus volt a díszbe öltözött város. Minden az olimpiáról szólt. Helyi lakosokat alig láttunk. Csak az üzletekben, a rendezvények helyszínén találkoztunk velük. Nagyon udvariasak, segítőkészek voltak. Mindent megtettek, hogy a legjobb olimpia címet elnyerjék. Tele volt a város a világ különböző tájairól érkezett túristákkal, lelkes rajongókkal. Talán hihetetlen, de mindenki békés és nyugodt volt. Nekünk is sikerült hátrahagyni a munkahelyi gondokat, megfeledkezni az itthoni problémákról.

Az olimpiai helyszínek jól megközelíthetőek, tiszták voltak. Nagyon jók voltak az útbaigazító táblák és több tízezer önkéntes gondoskodott arról, hogy mindenki időben odaérjen a versenyek helyszínére.


A kommunikációs rendszer is szuper volt

A hatalmas tömeg ellenére nem volt kásoz, nem volt pánik. A szervezők minden dícséretet megérdemelnek.


Az önkéntes nem úgy beszélt, mint aki magas lovon ül, nagyon kedves volt




Ilyen képet még digitális géppel sem tudtam volna csinálni.

Sdyney helyszínek felülnézetből


Érdekel, hogy milyen sporteseményekre jutottam el? Olvasd el a következő részt is!


Sikerkovácsok folytatás itt.