Minő a mag, olyan a gyümölcse - Adventi koszorú második gyertya

avagy amilyen a kezdet vagy kezdeményezés, olyan lesz az eredmény is


Advent második vasárnapja van, ideje meggyújtani a második gyertyát az adventi koszorún. A hagyományos egyházi lila, rózsaszín gyertyákkal díszített koszorún a második lila gyertyán a sor.

Emlékeztetőül a mádodik gyertya jelentése:
Második lila gyertya: Zsidó nép, akinek megígérte isten, hogy a Messiás tőlük származik, remény szimbóluma

Az adventi koszorú történetéről, szimbolikájáról itt olvashatsz bővebben.

Advent angyalai

Az évvégéhez, az adventi időszakhoz az angyalok is hozzátartoznak. Kiváncsi vagy melyik vasárnap melyik angyal száll le közénk? Olvass tovább!


Advent első vasárnapja : Kék angyal

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.



Advent második vasárnapja : Piros angyal
 
A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.



Advent harmadik vasárnapja : Fehér angyal

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.





Advent negyedik vasárnapja : Lila angyal

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön. 




Forrás: www.mikulasfalva.hu

Ha kedvet kaptál arra, hogy sajátkezűleg elkészítsd az adventi koszorúd, nézd meg az előkészületeket, majd a koszorú alapjának elkészítését, végül pedig a koszorú feldíszítésének trükkjeit.