A tulipános Hollandia felfedezése extra virágosan

Szeretek úgy ajándékozni, hogy azzal féktelen boldogságot okozzak. Többnyire sikerül is eltalálni mire vágynak a szeretteim. Lehet, hogy a korral jár, de az utóbbi években a tárgyak helyett egyre inkább élményt ajándékozok. Hol egy színházjegy, hol egy múzeumi belépő, hol egy különleges utazás kerül a fa alá. Azért is imádom az ilyen jellegű ajándékot, mert dupla örömet okoz. A megajándékozott nagyon örül, amikor kapja és még nagyobb a boldogság pár hónap múlva, ha eljön az utazás ideje. Apukám, aki sajnos már nincs közöttünk így jutott el a 70. születésnapjára kapott utazási utalvánnyal álmai városába, Rómába. Az ajándékozás és az utazás közötti három hónapban visszaszámlálást tartott. Az utazás napján izgatottan indult, s bár sosem volt 1-2 napnál tovább távol az otthonától és külföldön sem járt előtte, a kiruccanás minden percét élvezte. Hatalmas élmény volt számára, amit aztán hónapokig szinte naponta emlegetett. Mint az utóbbi napokban megtapasztaltam, másik is hasonlóan gondolkodnak, másik is szeretik utazással meglepni szeretteiket.

185983

Bár még csak ezután kezdődik az adventi készülődés, vannak akiknek  már a jövő április jár a gondolataikban. Várják, hogy eljussanak a tulipánok földjére és megcsodálhassák a virágos Hollandia fantasztikus látnivalóit. Az októberben meghirdetett programra szépen gyűlnek az érdeklődök. Néhány friss információt szeretnék most megosztani, illetve pár jó hírrel szolgálni az utazással kapcsolatban.

Madurodam
Madurodam

Páran jelezték, hogy az utazást karácsonyi ajándéknak szánják, amit szeretnének addig titokban tartani, ezért nem szeretnék, ha karácsony előtt keresné őket az utazási iroda a szerződéskötés miatt. Egyeztettem az utazást szervező Proko Travel irodával és megállapodtunk, hogy az utasok kérésének eleget téve, az utazási szerződések megkötésére csak januárban kerül sor, így az utazási előleget, az 50.000 Ft-is januárban kell majd kifizetni.

Keukenhof
Keukenhof

Jó hírem van azok számára, akik egyedül utaznának. Részükre az utazási iroda társítást vállal, vagyis egy azonos nemű és hasonló korú személlyel kerül egy szállodai szobába. Természetesen külön felár ellenében lehetőség van egyágyas szoba igénybevételére is. Ezt az igényt majd az utazási iroda referensének kell jelezni.

Keukenhof
Keukenhof

Bár a szerződéskötés januári időpontja még messze van érdemes minél előbb jelezni a részt vételi szándékot, mert az utazási iroda a jelentkezés sorrendjében hívja fel a jelentkezőket és lehet kiválasztani az autóbuszos helyeket.

Brüsszel
Brüsszel

Az autóbuszos utazás programja:  
Április 23. Cs :Budapesti indulással, rövid pihenőkkel utazás első szálláshelyünkig
Utazás Ausztrián keresztül Németországba.
Április 24. P. : Luxemburg – Brüsszel
Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban megállás, gyalogos városnézés: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Gyönyörködhetünk Luxembourg elegáns városában. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlékeket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos városról. Brüsszeli sétánk során felfedezzük a gyönyörű Főterek és környékét. Nem marad ki a Manneken Pis, az Atomium és  az Európa Parlament felkeresése sem.
Április 25. Sz. : Keukenhof, Amszterdam
Várhatóan 10-kor érkezünk a Európa legnagyobb és leglátványosabb virágparkjába, Keukenhofba és 16-ig maradunk. A Blumencorsó kocsijai kb. 15 órára érnek  a park elé, így aki látni szeretné a fantasztikus virágmenetet, azt itt megteheti. Ezután bepillantunk ez esti Amszterdam életébe.
Április 26. V. : Haarlem – Amszterdam
Délelőtt Haarlem, a csodálatos holland város főterén megtekintjük aBlumencorso felvonulás virágkocsijait, majd folytatjuk Amszterdam felfedezését.
Április 27. H : Aalsmeer virágárverés, Hága Madurodam
Az Aalsmeeri virágtőzsde meglátogatása méltó zárása virágos programunknak. Hágai ismerkedésünk során ellátogatunk Madurodamba, a mosolygós minivárosba, ahol a leghíresebb holland látnivalók kicsinyített másai között sétálva búcsúzunk a tulipánok földjétől, ahol még az uralkodót is szeretik.
Április 28. K : hazautazás, útközben városnézés Passauban, érkezés Budapestre 22.00 körül
Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne.
Hága
Hága
Az út során 3-4 csillagos szállodák kettő vagy igény szerint három ágyas szobáiban gyűjtünk erőt a következő napi látnivalók befogadására.
Ellátás: reggeli, ami általában svéd asztalos ellátást jelent. 
Közös vacsorát az olcsóbb ár miatt nem tervezünk. A szállodában vagy a szálloda környékén minden nap lesz vacsorázási lehetőség, amiben az idegenvezető segít.
Az utazás várható ára: 125.000 Ft, ami az euró árfolyamától függően az utazási szerződés megkötéséig csekély mértékben változhat. Az ár az utasbiztosítás díját nem tartalmazza. Az utazás ára nem tartalmazza a belépők árát, amikre kb. 30-35 eurót kell számítani.
Aalsmeer
Aalsmeer

Szívesen adnál Te is dupla örömöt karácsonyra? Szeretnéd Te is biztosítani a helyed erre az utazásra? Egyelőre nincs más teendőd, mint jelezni a részt vételi szándékodat!  

Jelentkezni a bejegyzés végén található szándéknyilatkozati űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezők adatait január elején átadom át az utazási irodának. Az iroda fogja megkeresni a jelentkezőket az utazási szerződéssel és az Ő részükre kell majd a 40% előleget, azaz 50.000 Ft-t is befizetni a szerződés kötés után 8 napon belül.  A fennmaradó összeg befizetése március 20-ig lesz esedékes.
Az utazási iroda referensével lehet majd megbeszélni azt is, hogy hol szeretnétek ülni a jól felszerelt, kényelmes autóbuszban. Kérdéseidet a nagyjuco@viragutazo.hu címre küldött levélben tudod feltenni.
Jelentkezz és fedezzük fel együtt Hollandia rejtett kincseit, olyan virágosan, ahogy máshol nem teheted meg!