Köszöntsd a tavaszt a festői Hollandiában!

Hollandia egész évben izgalmas, csodálatos látnivalókban bővelkedő ország. Legszebb arcát azonban tavasszal, a tulipánok virágzása idején mutatja. A napsütötte végeláthatatlan tulipánföldek, a komoran és büszkén álló szélmalmok igazán romantikus hangulatot kölcsönöznek a tájnak. A hollandok kedvesek, szeretik a külföldieket, hisz tudják, hogy a növénytermesztés mellett a turizmusból van a legnagyobb bevételük.  Nincsenek hegyeik, a globális felmelegedés miatt a tengerpart melletti földterületeikből egyre többet áraszt és oroz el a tenger. Ők még sem panaszkodnak, teszik a dolgukat és még azuralkodójuknak is megadják a kellő tiszteletet.  Csoda egy hely, amit mindenkinek látni kellene egyszer.
   
keu2

A több évtizedes múlttal, nagy tapasztalattal és több ezer visszatérő, elégedett törzsutassal rendelkező Proko Travel utazási irodával összeállítottunk egy olyan utazási programot, ami lehetőséget ad arra, hogy hat nap alatt minél inkább megismerjük Hollandiát, az ott lakókat, a szokásaikat. Elsősorban a virágos helyszínek felkeresése a célunk, de természetesen, ahogy egyetlen holland programból, a miénkből sem hiányzik egy sajtüzem, egy papucskészítő műhely vagy az amszterdami  Piroslámpás negyed felkeresése sem. Nem hagyjuk ki a csatornákon való hajókázást sem és múzeum látogatásra is szakítunk időt, hisz a Van Gogh Múzeum páratlan gyűjteménye vagy a nem rég felújított Rijskmuseum remekművei, élükön Rembrandt Éjjeli őrjáratával kihagyhatatlan. Európa legnagyobb és legcsodálatosabb virágparkja, Keukenhof, a Virágtőzsde és az amszterdami virágpiac megtekintése után garantáltan senki sem tér haza üres kézzel. Nem árt jól felszerelkezni memóriakártyákkal, hisz a minden négyzetméteren újabb csodákat rejtő helyeken gyorsan kattognak a fényképezőgépek. Az holland utazás egy feledhetetlen, örök életre emlékezetes élményt nyújt. Egyetlen nagy hátránya van Hollandiának. Olyan, mint a mágnes. Ha egyszer eljutottál hozzá, többi nem enged, állandóan visszahúz. Magam részéről nem is küzdök tovább az erőkkel, már csak alig három hónap és újra visszatérek. Gyere Te is, nem bánod meg.     

Amszterdam_182

Az autóbuszos utazás programja:  
Április 23. Cs :Budapesti indulással, rövid pihenőkkel utazás első szálláshelyünkig
Utazás Ausztrián keresztül Németországba.
Keukenhof_228
Keukenhof
Április 24. P. : Luxemburg – Brüsszel
Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban gyalogosan fedezzük fel az elegáns főváros legszebb látnivalóit: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Szabadprogram keretében lesz idő leülni egy hangulatos teraszra egy kávéra vagy akár emlékek vásárolására is. A nap másik részében már is belga főváros, Brüsszeli nevezetességeivel ismerkedünk. A gyönyörű Főtér mellett felkeressük a Manneken Pist, az Atomiumot és az Európa Parlament épületeit.
Brüsszel
Brüsszel
Április 25. Sz. : Keukenhof, Amszterdam
Várhatóan 10-kor érkezünk a Európa legnagyobb és leglátványosabb virágparkjába, Keukenhofba és 16 óráig maradunk. Ezen a napon lesz a híres virágfelvonulás, a Blumencorso is. A virágkarnevál kocsijai kb. 15 órára érnek  a park elé, így aki látni szeretné a fantasztikus virágmenetet, azt itt megteheti. Ezután bepillantunk a mindig nyüzsgő Amszterdam esti életébe. Sétánk során a Piroslámpás Negyed kulisszái mögé is bekukkantunk.

Keukenhof_129
Április 26. V. : Haarlem – Amszterdam
Délelőtt Haarlem, a csodálatos holland város főterén megtekintjük a Blumencorso felvonulás virágkocsijait, majd folytatjuk Amszterdam felfedezését. Megnézzük a virágpiacot, hajókázunk a csatornákon, akinek  kedve van nézelődhet a Van Gogh vagy a Rijks múzeumban.  
Haarlem
Haarlem

Amszterdam
Amszterdam
Április 27. H : Aalsmeer virágárverés, Hága Madurodam
Az Aalsmeeri virágtőzsde meglátogatása méltó folytatása virágos programunknak. Hágai ismerkedésünk során ellátogatunk Madurodamba, a mosolygós minivárosba, ahol a leghíresebb holland látnivalók kicsinyített másai között sétálva búcsúzunk a tulipánok földjétől, ahol még az uralkodót is szeretik.
Aalsmeer_044
Virágtőzsde Aalsmeerben
Április 28. K : hazautazás, útközben városnézés Passauban, érkezés Budapestre 22.00 körül
Passauba érve gyalogos városnézés során ismerkedünk a három folyó találkozásánál lévő hangulatos várossal. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt hangulatos utcácskáin sétálva érjük el első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne.
 Passau_068
Az út során 3-4 csillagos szállodák kettő-, vagy igény szerint háromágyas szobáiban gyűjtünk erőt a következő napi látnivalók befogadásához.
Ellátás: reggeli, ami általában svéd asztalos ellátást jelent. 
Közös vacsorát az olcsóbb ár miatt nem tervezünk. A szállodában vagy a szálloda környékén minden nap lesz vacsorázási lehetőség, amiben az idegenvezető segít.
Az utazás várható ára: 125.000 Ft, ami az euró árfolyamától függően az utazási szerződés megkötéséig csekély mértékben változhat. Az ár az utasbiztosítás díját nem tartalmazza. Az utazás ára nem tartalmazza a belépők árát, amikre kb. 30-35 eurót kell számítani.
tulips-530054_640 
Jelentkezni a bejegyzés végén található szándéknyilatkozati űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezők adatait január folyamán átadom át az utazási irodának. Az iroda fogja megkeresni a jelentkezőket az utazási szerződéssel és az Ő részükre kell majd a 40% előleget, azaz 50.000 Ft-t is befizetni a szerződéskötés után 8 napon belül.  A fennmaradó összeg befizetése március 20-ig lesz esedékes. Az utazási iroda referensével lehet majd megbeszélni azt is, hogy hol szeretnétek ülni a jól felszerelt, kényelmes autóbuszban. Kérdéseidet a nagyjuco@viragutazo.hu címre küldött levélben tudod feltenni, ugyancsak itt tudsz jelentkezni, ha az űrlapot nem szeretnéd kitölteni.
Jelentkezz és fedezzük fel együtt Hollandia rejtett kincseit, olyan virágosan, ahogy máshol nem teheted meg!