Küldj képeslapot Valentin-napra!

Február 14-e Európa-szerte egy jelentős „virágos” ünnep, ami a szerelemről, a szeretetről és a barátságról szól és egyben egy tavaszváró esemény is. Örök dilemma, hogy kell-e nekünk magyaroknak ez az angolszász hagyományokon alapuló ceremónia.






Valentin-nap egybe esik a Bálint-nappal, de a kettő nem ugyanaz. Bálint-naphoz népi babonák, jóslások tartoznak, de ajándékozás nem. A szokások jelentős része a párválasztással kapcsolatos, a fiatal lányoknak segítettek abban, hogy megtalálják, meghódítsák, vagy megtartsák szerelmüket, életük párját. Az almát, mint a termékenység egyik szimbólumát használták jóslásra.

A Valentin-nap angolszáz szokás, ami a III. században élt püspöknek, Szent Bálintnak a legendájához köthető, aki azonban csak a XIV. században vált a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé Angliában és Franciaországban. Ma már szinte a világ összes országában ünneplik. Az olaszországi Terni város bazilikájában található San Valentino sírjához ezen a napon ezrével érkeznek fiatalok, hogy itt jelentsék be eljegyzésüket. Japánban és Dél-Koreában Valentin-napon csak a nők ajándékoznak kedvesüknek, amire a férfiak az ún. Fehér Nap keretein belül megrendezett válaszajándékozással felelnek.

A Balkonada.hu blogomon létrehoztam képeslapküldési lehetőséget, hogy bárki emailben is felköszönhesse ismerőseit. A képeslapok között többek közt Valentin.napi üdvözlőkártyákat is találsz.

Kattints és szerezz jó napot ismerőseidnek képeslap küldéssel:


Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!